1. 1


Onze lesgevers

Tim Van Den Broeck

Gestart in 2001 met salsa, onder lichte druk van de toenmalige vriendin (bij Patrick en Karin van Latin Club te Turnhout en later in Ekeren) had ik nooit verwacht dat ik zo gebeten zou worden door het salsa-virus. Al snel was één avond les volgen en feestjes afschuimen niet meer genoeg en ging ik ook op zoek naar andere lessen.

Voor een heel lange periode heb ik dan ook op 3-4 plaatsen tegelijkertijd les gevolgd (Patrick Rosheuvel te Breda, Brian Libier & Mechteld Sterk Salsaddiction te Hasselt, Genk en Utrecht, Sergio Quasini te Turnhout, Sherrif bij Flam&Co te Mol, Didier & Dorine te Genk). Door deze stuk voor stuk geweldige maar totaal verschillende lesgevers, en uiteraard door het meer dan veelvuldige oefenen en gaan social dansen, heb ik een enorme bagage en ervaring opgebouwd. Daarbij kwamen nog de regelmatige bezoeken aan salsacongressen in binnen- en buitenland, workshops enz.

Door de jaren heen heb ik dan ook verschillende stijlen en dansen geleerd: salsa/mambo on1 on2, chachacha, bachata, merengue, kizomba, zouk. En ook het diploma “Leraar Carribische Dansen” van BULDO behaald, dus officieel gediplomeerd lesgever.

Salsa is en blijft uiteraard een van mijn grootste passies en door tijdsgebrek (of eerder het liever meer tijd besteden aan salsa) zijn sommige van de andere dansen wat verder weg geraakt. En nog steeds ben ik actief bezig om nog steeds verder te ontwikkelen en dynamisch te blijven om zo kwalitatieve lessen te kunnen blijven garanderen. Want stil staan is achteruit gaan! En een van de leuke dingen van salsa is net dat het eindeloos en zeer dynamisch is. Elke lesgever heeft zijn inzichten, invloeden en manieren die dan weer leiden tot andere.

Door deze diversiteit ben ik dan ook de danser geworden die ik nu ben: een low-profile, technische, social danser met een eigen stijl die je niet kan beschrijven en elke week anders lijkt, die wil en kan dansen met iedereen en zich ook aanpast aan elke situatie, met een heel zachte maar toch duidelijke manier van leiden.

Dit komt uiteraard ook tot uiting in de lessen die ik geef: atypische figuren waarin de basis verwoven zit, met de nadruk op leiden en volgen, technisch maar zeker haalbaar tijdens het social dansen, en vooral veel fun!

Sanne Keijzer

Bijna 9 jaar geleden tijdens een reis door Peru en Ecuador heb ik mijn eerste salsapasjes gezet. Bij terugkomst startte ik met werken bij Salsa in Breda in de Grott.
Na een tijdje vanuit achter de bar te hebben gekeken naar de lessen moest ik zelf toch ook wel een pasje wagen. Met als gevolg dat ook ik getroffen werd door het salsavirus!

Al snel volgde ik lessen bij ShelinaSalsa , Brian Libier & Mechteld Sterk en MamboMike. Om mezelf uit te dagen en iets te doen wat ik eigenlijk niet durfde waagde ik de sprong om showtraining te gaan volgen en vervolgens op te treden met PuraSalsa (Raul & Shelina) en later ook met Salsaddiction Burlicious van Mechteld Sterk.

Van een keer proberen, naar heel fanatiek dansen, naar doorgroeien in assisteren en lesgeven samen met verscheidene topdansers en docenten; Patrick Rosheuvel, MamboMike en Vincent Wijnen Riems.

Zelf in een showteam dansen en eigen showteams trainen, allemaal super ervaringen waarvan ik heel veel geleerd heb en die ook hebben bijgedragen aan het creëren van mijn eigen stijl in dansen en lesgeven.

Toen ik in 2013 de vraag kreeg om mijn passie ook over te komen brengen in Beerse was er geen twijfel mogelijk. Tot op heden geef ik dan ook nog steeds met veel plezier en passie les bij de Salsmanians.

Naast de salsa heb ik over de jaren heen natuurlijk ook de nodige dansjes en lessen gevolgd in Bachata, Chachacha, Mambo on 2, Salsa Cubano, Zouk en Merengue.
Van feestjes in binnen en buitenland naar congressen en workshops van werelddansers.

Als kers op de taart heb ik mijn eigen bedrijfje opgestart : Passion ! for Salsa
Met als doel het organiseren van Salsa en Bachata feesten, geven van workshops en ladystyling cursussen. Om daarmee mijn passie nog meer uit te kunnen dragen!

Mijn stijl ?

Natural styling gecombineerd met een flinke vleug sensualiteit en vrouwelijkheid.

Mijn stijl van lesgeven?

Vol passie, uitdaging en humor. Samen gaan we knallen en vooral heel belangrijk plezier hebben!

“Dance because you like it and express that. Do your own thing and DARE TO DANCE”

Liliane Willems

In 2006 vroeg een collega mij of ik geen zin had om een kijkje te gaan nemen op een proefles cubaanse salsa in Westerlo bij Walter. Muziek & dansen hebben me altijd al in het bloed gezeten, dus ik dacht “Waarom niet?”.
Met het zuiderse ritme en de zwoele heupbewegingen waande ik me meteen in Cuba. Ik heb mij dan ook direct ingeschreven.
Dat was het begin van mijn salsa avontuur. ?

Na de cubaanse en portoricaanse salsa ontdekte ik de L.A. style. En begon ik hierin lessen te volgen bij Salsavibes in Kasterlee en Balen. Ik belandde er in een showgroep, een hele aparte ervaring!

Een jaartje later leerde ik ook “on 2 of mambo” en chacha dansen bij Willy van Salsaga in Antwerpen. Dat was helemaal mijn ding, hierdoor voelde ik echt wat het was om “in” de muziek te dansen. Zalig! ?
Door hem beleefde ik mijn eerste salsareis, op een cruise boot. ? Daarna volgden nog heel wat reisjes en congressen.

Op een salsareisje naar de Dominicaanse Republiek leerde ik Randolph en Lilly van de Dance Company Salsa Royale kennen. Wat een topdansers! Gelukkig gaven zij toen ook les in België (Genk) en had ik de kans om bij hen een paar lessenreeksen mee te pikken.

In 2012 werd ik dan verliefd op de sensuele dans Kizomba, ook wel Afrikaanse tango genoemd. Een heel technische dans op mooie, zwoele muziek. Hiervoor volgde ik lessen bij KikiZomba en Mattias.

Maar mijn passie voor salsa dansen was nooit ver weg. Toen ik de eer kreeg om salsa les te geven, kon ik geen nee zeggen. Wat een compliment!

Ik zou niet meer zonder salsa kunnen. En geloof me, jij ook niet eens je er aan begint! ?

Wim van Meir

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque elit enim, elementum in sem finibus, sodales feugiat sapien. Maecenas orci tortor, pellentesque non dolor vitae, faucibus tempor nulla. Vivamus ac commodo dolor. Donec id facilisis purus, sit amet auctor nibh. Fusce leo arcu, iaculis efficitur felis vel, sodales dignissim tellus. Ut pulvinar eget nisl nec varius. Pellentesque eget maximus libero, sed congue purus. Pellentesque et libero turpis. Nulla facilisi. Quisque blandit blandit ex, id accumsan urna placerat varius. Nunc scelerisque ex id tellus rhoncus imperdiet sit amet in lectus.

Integer at auctor ex, eget posuere arcu. Phasellus pellentesque, erat et cursus dapibus, arcu augue aliquam urna, et vulputate sem nunc eget leo. Etiam ac pellentesque urna, vitae maximus magna. Curabitur dui metus, vulputate sed suscipit a, viverra vitae massa. Nulla facilisi. Cras vitae erat accumsan, bibendum nulla eget, cursus diam. Suspendisse sit amet mi faucibus, facilisis lorem cursus, posuere nulla.